jJedz zdrowo i nie tyj

Zdrowa
dieta oznacza konsumowanie warzyw,
owoców, roślin strączkowych – a wszystko to w odpowiednich ilościach. 40 procent diety
powinny stanowić warzywa. W
zdrowej diecie muszą
być pomidory, papryka, bakłażan, cukinia, brokuły, botwinka,
cebula, czosnek, cykoria, dynia, fasolka szparagowa, kalafior, kapusta, ogórki
i szeroka gama warzyw. Nie może w niej
brakować szparagów oraz szpinaku. Najlepiej
gotowanych w wodzie lub na parze, nie smażonych,
bez wielu dodatków. Ryby, drób, jaja kurze i
przepiórcze, mięso wołowe należy jeść raz lub dwa razy w
tygodniu. Cukier można konsumować od
czasu do czasu, czyli bardzonieczęsto,
bo nie jest to element niezbędny w planie
żywienia.Jedzenie co trzy godziny
sprawia, że nie jesteśmy wygłodzeni i organizm nie
gromadzi kalorii na zapas, nie domaga się wielkich ilości
pożywienia. Regularne spożywanie wiedzie do szybkiego
odzyskiwania dawnej atrakcyjności. Porcje jedzenia muszą być niewielkie –
konsumując mało możemy czuć się syci,
naukowcy tego dowiedli. 4-6 łyżek tłuszczu dziennie
na pewno wystarcza. Oleje
roślinne i oliwa są wyjątkowo
korzystne dla zdrowia. Orzechy włoskie
{zawierają|mają w sobie|posiadazdrowy tłuszcz, więc
trzeba je koniecznie włączyć do
lekkiej diety. Należy
zjadać produkty jak najmniej
przetworzone, bo jedynie takie są bardzo zdrowe,zawierają to, co najlepsze. Warto zrezygnować z dań zamkniętych
w puszkach i słoikach, bo są one zazwyczaj
niezdrowe. Produkty muszą być dobrej
klasy, bo tylko wysoka standardjest gwarancją dobrego
posiłku.

tekst dostepny na stronie : viagra cena

kamagra zel